Maailma toiduprobleemid
Toiduprobleemide tekkepõhjused: vaesus või ebavõrdne juurdepääs toidule, suur rahvaarv, haritava maa puudus, halvad loodusolud, põud, osoonikihi hõrenemine (looduskatastroofid), traditsiooniliste tootmisviiside säilitamine, madal haridustase.
Toiduprobleem esineb peamiselt arengumaades (Lõuna-Aasia, Aafrikas 20 riigis ja Andide piirkonna riikides). Alatoitluse all kannatab umbes pool maakera elanikkonnast. Alatoitumine kaardil 2009, 2011 ja 2014:
Sulle võivad huvi pakkuda need õppematerjalid:
Õpime tähti. R-täht
INETU PARDIPOEG. Muinasjutt kuulamiseks
Õpime tähti. V-täht
Eesti keele grammatika gümnaasiumile: kokku- ja lahkukirjutamine
Õpime tähti. L-täht
HANS JA GRETE. Muinasjutt kuulamiseks
Õpime tähti. G-täht
Tundetarkus lastele. ÜLLATUS
Funktsioonide graafikud
Eesti keele grammatika gümnaasiumile: kirjavahemärgid
Peastarvutamine I kooliastmele
I ja J-i õigekiri
Toivo Niiberg. Õpetaja positiivne enesekehtestamine lapsevanemaga
Minni Aia-Utsal. Tõhusad enesekohased ja sotsiaalsed oskused
Arengumaad ei jõua arenenud riikidelt sisse osta toodangut, sest see on liiga kallis. Arenenud maad seevastu kannatavad ületootmise all, toitu visatakse ära, satub prügimäele, saastab keskkonda.
Loe lisaks näljahäda: Famine
Lahenduseks on toitumisharjumuste muutmine; vetikate, bakterite, pärmseente kasutamine toidu tootmiseks; maaharimisviiside ja tehnoloogia täiustamine; toidu raiskamise vähendamine, haridustaseme tõstmine, pereplaneerimine.
Näljahäda korral abistavad rikkamad riigid: USA, Kanada, Jaapan ja organisatsioonid ÜRO, Euroopa Liit, annetajad, kuulsused, miljonärid.
Loe lisaks abistamise kohta: Famine relief
Märkasid viga? Anna sellest teada ja teeme TaskuTarga koos paremaks!